Ukategorisert

Trenger ditt kulturminne litt støtte?

Nordigard Blessom før istandsetting. (Foto: Einar Engen/Kulturminnefondet)

Nordigard Blessom i Vågå kommune, Oppland, gjennomgikk omfattende arbeider før de etter noen år kunne åpne gardshotell. Bilde av den samme bygningen som ferdig finner du nederst i saken. (Foto: Einar Engen/Kulturminnefondet)

2019 er det første året der Kulturminnefondet behandler alle søknader fortløpende. Har du et kulturminne som sårt trenger litt støtte, kan du søke når som helst.

Saksbehandlingen til de allerede innkomne søknadene er godt i gang, og flere har allerede fått tilsagn om tilskudd. Les om Sundal Gjestgiveri og de engasjerte eierne der som nå skal i gang med sitt prosjekt.

Eier du et kulturminne og lurer på om du kan søke oss om støtte? Du kan søke her, på våre søknadssider. Der finner du også mye god informasjon om hvilke kulturminner vi prioriterer og hvilke vi ikke prioriterer. Du kan også se hvilke spørsmål vi ofte får, og finne svar på de. Vi anbefaler også at du leser gjennom våre tips før du søker. Skulle du ha andre spørsmål, eller heller foretrekker å snakke med oss på telefon eller sende oss en e-post, er det bare å ta kontakt.

Har du lyst på litt inspirasjon først, og se hva andre har fått til, har vi massevis av eksempler her. 

Kulturminnefondet støtter også gjennomføring av relevante kurs og seminarer. Les mer om ordningen her. 

I forbindelse med Verdiskapingsprogrammet på kulturminneområdet, var ny og videreført bruk viktige temaer. Gården Nordigard Blessom i Vågå kommune, Oppland, var en av flere gårder hvor det ble satset på gardshotell. Bildene viser deler av gården før og etter istandsetting. (Foto: Ingrid Blessom)

Nordigard Blessom er i dag et gårdshotell med mange besøkende. (Foto: Ingrid Blessom)