Ukategorisert

Formidlingsstipend til Steinar Jørgensen

Stipendet ble delt under Jamtjordsmarkedet av direktør for Kulturminnefondet Simen Bjørgen.

«Som tidligere år, fikk vi til årets stipend også inn mange nominasjoner fra hele landet.», sier han.

Jørgensen ble nominert på grunnlag av den store innsatsen har han gjort som formidler og kulturbærer.  

“Styret i Kulturminnefondet har avgjort at stipendet på 50 000 kroner i år går til Jørgensen for hans arbeid som både engasjerer og bidrar til å at kulturarven blir ivaretatt,” sa Bjørgen under overrekelsen.  

Mange års innsats 

Jørgensen har gjennom mange år engasjert seg i båtbyggertradisjonen på Hemnesberget m/omland, der målet er å få en oversikt over den verdiskapning dette håndverk har betydd for lokalsamfunnet.  

I tillegg til at han arrangerer båtkvelder for interesserte og er utførende håndverker på reparasjoner av båter og bygninger, formidler også Jørgensen i sosiale medium, kurs og byvandringer og som medforfatter i en bok om båtbyggertradisjonen.  

 

Formidlingsstipendet 

Stipendet er på 50.000 kroner og skal benyttes til reiser og foredragsvirksomhet for å formidle erfaringer fra innsats i praktisk kulturminnevern og skape gode holdninger til bygningsvern. Den som mottar stipendet må kunne begeistre ulike målgrupper og vise hvordan det er mulig å redde kulturarv, selv om mye kan se håpløst ut. 

 

Tidligere har stipendet gått til Lill-Karin Elvestad (2021), Hans Olav Brenner (2020), Edel Aas og Terje Marstein (2019), Berit Osmundsen (2018), Bror Ivar Salamonsen (2017), Marita Bett Aakre (2016), Erik Alfred Tesaker (2015) og Elsa “Sprossa” Rønnevig (2014).