Ukategorisert

Vil bidra til å redde flere kvenske kulturminner

Vi nærmer oss nå tilskudd nr. 10 000, og vi har derfor bidratt til at en stor bredde av kulturminner landet rundet har blitt satt i stand slik at de kan brukes.  

Det er vi selvfølgelig glade for, men vi ønsker oss flere søknader fra Finnmark, sier Simen Bjørgen, direktør for Kulturminnefondet.  

Med ønske om å få inn flere søknader fra Finnmark ble det holdt et seminar i Vadsø, som direktøren deltok på. Han dro på mange befaringer og fikk innblikk i det kvenske.  

Simen Bjørgen håper på flere søknader. Her med en av eierne av kulturminne Ellen Cathrine Steen.

Så langt har vi bare støttet 12 kvenske kulturminner. Jeg håper at flere private eiere nå kommer på at vi kan gi tilskudd om de ønsker å ta vare på og bruke sine kulturminner. 

Ane Thorseng Huru i Vadsø Kommune har satt i stand denne sjåen med støtte fra Kulturminnefondet.  Nå arbeide hun med å ta vare på et Varangerhus. I klarvær kan hun se helt til Russland fra eiendommen sin i Skallelv. Det er flott å se eksempler på aktivt bygningsvern langt nord og øst i Norge.

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning som støtter prosjekter som bevarer verneverdige kulturminner. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål, vi hjelper deg gjerne.  

Trykk her for å sende inn søknad om tilskudd.  

Eller les mer om mulighetene for tilskudd her.