Ukategorisert

Vangen feriekoloni skal åpnes opp igjen

Det gamle feriekoloniet ligger på Jeløya i Moss, og ble oppført for barn fra Oslo på slutten av 1800-tallet. Vangen ligger på Sjøhaug Naturistsenter som er en campingplass med badestrand og overnattingsmuligheter i hus og hytter.  

Vangen har stått tomt de siste 10 årene på grunn av dårlig tilstand, men det vil eierne nå gjøre noe med. Styret i Kulturminnefondet har vedtatt å bidra med 714 000 kroner i støtte til å sette i stand stedet.

Feriested: Vangen ligger på Sjøhaug Naturistsenter som er en campingplass med badestrand og overnattingsmuligheter i hus og hytter. Foto: Privat

Vil åpne opp for allmennheten

– Etter istandsetting skal det benyttes som utleie for sommergjester på campingplassen, opplyser eier til Kulturminnefondet.  

Kulturminnefondet ser positivt på at det planlegges tiltak for å bevare kulturarven.  

Istandsettelsen og bruken av Vangen videre vil være positivt for mange, mener Hanne Kristin Jakhelln som er styreleder i Kulturminnefondet. Det er også bra at eierne har fokus på ivaretagelse av mest mulig originalt. 

Dette skal 714 000 kroner fra Kulturminnefondet gå til:

Tilskudd gis til utvendig istandsetting av Vangen på Sjøhaug Naturistsenter i Moss. Pengene skal gå til tak, kledning, vinduer, gjenåpning av verandaen, utforming av universell trapp og istandsetting i kjelleren med nødvendig drenering.