Aktuelt

Ukategorisert

Tre nye prosjekter i Oslo

Styret i Kulturminnefondet har vedtatt å tildele 1.650.000 kroner i støtte til tre prosjekter i Oslo. 

Kulturminnefondet har stor søknadsmengde og begrenset med midler til fordeling. Disse prosjektene er nøye utvalgt i konkurranse med mange andre søknader fra hele landet. 

Myklegardgata 2

Myklegardgata 2

Myklegardgate 2 i Gamlebyen i Oslo er en fire etasjes bygård i mur fra 1902. Bygningen spiller en viktig rolle for kulturmiljøet både mot gata og bakgården. Samtidig er det positivt at formidling er en viktig del av prosjektet, både gjennom samarbeid med ulike historielag i området og gjennom kurs i istandsettingsarbeid for beboerne i samarbeid med utførende håndverker. Tilskudd på kr 400.000 gis til port, portrom, inngangsdører og trapperom.

Håndverkergården

Håndverkergården

AS Kjøbenhavnsgate 2 er et industrielt kulturminne på Grünerløkka.  Prosjektet gjelder de to eldste av eiendommens fem bygninger. Fabrikkbygningen ble oppført som kassefabrikk av Brødrene Volla i 1897, i pusset tegl i tre etasjer pluss to kjelleretasjer og med en 35 meter høy pipe . Tilsagn om tilskudd inntil kr 500 000 gis til prosjektet Håndverkergården, fasader og pipe.

Skovveien 17

Skovveien 17

Hjørnebygård fra 1899 i bydel Frogner i Oslo. Bygården er del av et godt bevart og omfattende kulturmiljø med mange eldre murbygårder. Den er godt bevart og rikt utsmykka, med stilmessige trekk fra nyrenessanse og nordisk nybarokk. Det er positivt at det er aktive næringslokaler på gateplan, som bidrar til lokalmiljøet. Tilskudd på kr 750 000 gis til istandsetting og maling av fasader på

  • Vi er glade for å se at tilfanget av prosjekter av god kvalitet i Oslo er økende, sier Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.