Aktuelt

Ukategorisert

Tradisjonsspirer

Berit Osmundsen fikk i 2018 Kulturminnefondets nasjonale formidlingsstipend på kroner 50 000,- for hennes entusiastiske og engasjerende arbeid med formidling av tradisjonshåndverk. Stipendet har allerede skapt mye godt.

Barna som deltar i Berit Osmundsens sløydgruppe har fått flere verktøy å boltre seg med.

Osmundsen hadde fra tidligere av drevet en sløydgruppe med 10 barn og unge som får tilgang til verkstedet en til to ganger i måneden. Her får ungene lære å lage bruksting av tre.

Tidligere har ungene delt på verktøyet til Osmunden, men av noe av midlene hun fikk fra Kulturminnefondet har hun gått til innkjøp av 10 små verktøykasser som ungene disponerer når de er på verkstedet. I kassene har ungene fått : skikkelige høvler, skjulper, stemjern, liten kubbe, rasp, vinkelhake, meterstokk, blyant, kniv og kost. En del av verktøyene er kjøpt brukt, spesielt høvlene.

For ungene betyr dette mindre ventetid og mer glede.

Mange av verktøyene er kjøpt brukt. Spesielt høvlene, da det var bedre kvalitet før forteller Osmundsen,

Opplegget er kjempepopulært blant ungene og de koser seg med sløydarbeidet i en tid hvor sløyden i minkende grad er prioritert på skolen.  Her får de også oppleve et sjeldent verkstedmiljø som ikke masseproduserer.  Ungene får utfoldet seg praktisk, noe som gir mestringsfølelse, spesielt for de som ikke er sterkest teoretisk.

Vi takker Berit Osmundsen for den tradisjonelle spiren hun har sådd i de små.