Aktuelt

Ukategorisert

Statsrådbesøk utsettes

Oppdatering 6. november 2020: Besøket utsettes. 

Tidligere utsendt artikkel og pressemelding: 

Det er rekordstor politisk deltakelse fra Klima- og miljødepartementet når statsråd Sveinung Rotevatn besøker Røros den 10. november.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn besøker Røros. Foto: Bjørn H. Stuedal

Bakgrunnen er etatsmøtet med Kulturminnefondet, og besøk hos Røros kommune og Rørosmuseet står også på dagsorden. Tema for besøket er kulturminner og verdensarv.  

– Vi ser frem til å ønske statsrådens delegasjon velkommen til Bergstaden og verdensarven. Vi vil vise konkrete eksempler på at det er store muligheter for næringsutvikling og verdiskaping med grunnlag i lokale kvaliteter av universell verdi, sier Isak Busch, ordfører i Røros kommune. 

Omvisning og byvandring 

På Rørosmuseet vil statsråden få presentert utviklingen av verdensarvsenteret, bygningsvernsenteret, og koblingen mellom museumsarbeidet, verdensarvformidlingen og kulturminnevernet. Rotevatn skal få en omvisning i Smelthytta i både de nye og de faste utstillingene. 

– Rørosmuseet har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med departementet, fastslår museumsdirektør Odd Sletten. 

Det blir også tid til byvandring i Bergstaden med byantikvaren og befaring i Røros kirke. 

Stor politisk deltakelse

I etatsmøtet med Kulturminnefondet vil statsråden få presentert resultatene av arbeidet med prosjekter som er støttet over hele landet. Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning direkte underlagt Klima-og miljødepartementet, lokalisert til Røros 

– Det er første gang Kulturminnefondet får etatsbesøk med så stor politisk deltakelse fra departementet, og vi ser frem til besøket. Vi vil orientere om Kulturminnefondets virksomhet og samfunnsnytte, forteller Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.  

 

Programmet for dagen er som følger: 

  • 10.00: Besøk hos Kulturminnefondet 
  • 11.30: Intervju– og fotomuligheter for pressen* 
  • 12.00: Lunsj og påfølgende introduksjon til Røros og historien i Kurantgården 
  • 13.00: Besøk hos verdensarvsenteret og Rørosmuseet 
  • 13.40: Byvandring 
  • 15.00: Oppsummering i Kurantgården 

 

Pressekontakt for Sveinung Rotevatn: Kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg i Klima- og miljødepartementet, mobil 91 19 13 13, mail the@kld.dep.no 

* Presse som ønsker å delta må registrere seg hos Kulturminnefondet av korona-hensyn. Send epost med navn og kontaktinfo til kommunikasjonsrådgiver monica.langen@kulturminnefondet.no