Ukategorisert

Skal feire Nordpol Kro med film støttet av Kulturminnefondet

Nordpol Kro er en historisk pub i Vardø, i Øst-Finnmark som har satt sitt preg på Vardø gjennom generasjoner. Med en stolt historie som strekker seg tilbake til 1864, har puben blitt en ikonisk del av byens kulturarv. Som en populær destinasjon for både lokalbefolkningen og besøkende, tiltrekker Nordpol Kro et mangfoldig publikum. Nordpol Kro har tidligere fått to tilskudd til istandsetting fra Kulturminnefondet. I 2024 skal kroens 160-jubileum feires og historien skal formidles gjennom film.  

Kulturminnefondet synes det er positivt at stedet og historien formidles til et enda bredere publikum og vi har gleden av å bidra til filmprosjektet med 30 000 kroner, sier direktør for Kulturminnefondet, Simen Bjørgen.  

Puben er ikke bare en uteplass, men er også kjent for å være vertskap for en rekke festivaler og live konsertopplevelser hvor både lokale band og spennende gjesteartister opptrer. Dette skaper en dynamisk og livlig atmosfære som gjør puben til et populært møtested for både sosialt samvær og underholdning, stod det i søknaden til Kulturminnefondet.  

Med sin lange historie og dedikasjon til å skape minneverdige opplevelser, fortsetter Nordpol Kro å være en viktig del av Vardøs sosiale og kulturelle scene. Puben er et samlingspunkt hvor mennesker kan samles, dele historier og skape varige minner. Nordpol Kro er mer enn bare en pub – det er en institusjon som bærer på en rik arv og inviterer alle til å delta i feiringen av Vardøs kultur og tradisjoner. 

Om filmprosjektet 

 Legacy160 er et prosjekt som starter i oktober 2023 og avsluttes i mars 2025. Prosjektet har som mål å markere og feiere Nordpol Kro´s 160års jubileum som legger vekt på både fortiden og fremtiden til puben.  

Foto: privat fra søknaden