Aktuelt

Ukategorisert

Ros til Phønix

Phønix

Kulturminnefondet har gitt støtte til restaurering av fasader på Phønix i Fredrikstad. Nylig var statssekretær Maren Hersleth Holsen i Klima-og miljødepartementet på besøk for å se nærmere på arbeidet som er utført.

Maren

Statssekretær Maren Hersleth Holsen

-Dette er et godt eksempel på at «vern gjennom bruk» er en god måte å bevare kulturmiljøer på, konkluderte statssekretæren.

Hun var imponert over arbeidene som var utført. Hun var også glad for at dette kulturmiljøet er åpent og tilgjengelig gjennom ulike arrangementer.

Kulturminnefondet har bidratt med kr 470 000 til fasadeoppussing, reparasjon av gips og stukkatur, blikkenslagerarbeid, istandsetting av hoveddører og lysestolper ved hovedinngang, samt utskifting av to vinduer som er kopiert.

Phønix er et selskapslokale bygd i 1876. Dette er en sjelden type kulturminne, opprinnelig opprettet og bygd etter mønster av engelske herreklubber, men senere også åpnet for allmennheten. Bygget er oppført i gotisk stil og det er både i utforming og bruk nesten uendret siden byggeåret. I tillegg til at bygget er tilgjengelig for allmennheten drives det også betydelig næringsvirksomhet og verdiskaping i lokalet.