Ukategorisert

Naust i Eidsdal får kulturminnekroner

Naustrekka i Eidsdal inneholder naust av forskjellig alder og bygningsmåte og utgjør et verdifullt naustmiljø. Årsetnaustet som nå skal settes i stand ved hjelp av midler fra Kulturminnefonder er naust nummer fire fra venstre i et naustmiljø med syv naust ved inngangsporten til verdensarvområdet Geiranger. Tre av de andre naustene er også satt i stand med støtte fra Kulturminnefondet.

Det er viktig at kulturminner i privat eie settes i stand, slik blir kulturarven bevart, samtidig som de enten kan fortsette å brukes, eller få en ny bruk, sier direktør for Kulturminnefondet Simen Bjørgen 

Ser muligheter for publikum 

Eierne skriver i søknaden til Kulturminnefondet at de ønsker å fortsatt kunne bruke naustet som lager for båt og fiskeutstyr. De vil også åpne opp for publikum ved spesielle anledninger eller arrangement hvor historien og byggeteknikken kan vises frem. Naustrekken utgjør sammen med andre historiske bygg i sentrum av Eidsdal en vandring i bygdehistorie tilbake mange hundre år. 

Dette skal pengene gå til  

Tilskuddet på 130 000 fra Kulturminnefondet skal gå til å reparere kledning og noen staver og sperrer.  Det skal også legges nytt taktro og torvtak med neverkanter, samt reparer strøene med nye lunner.