Ukategorisert

Murvillaen i Porsgrunn får 345 000 fra Kulturminnefondet – huset skiller seg ut i mengden

Murvillaen fra 1915 har høy arkitektonisk verdi og ligger svært sentralt til i Porsgrunn. Huset har en tydelig engelsk arkitektur, og skiller seg ut i mengden av mer ordinære trehus i området. 

Taket er lekk på flere plasser og taksteiner faller ned. Eier har et ønske om å gjøre noe med det, og Kulturminnefondet bidrar med 345 000 kroner.  

 

Godt synlig for allmennheten 

Murvillaen i jugendstil fra 1915 utgjør en del av et lite kvartal med murhus i samme byggestil og er godt synlig for allmennheten. 

Eier Anne-Cath kjøpte huset for ett års tid siden, og skal bli boende her med sine to barn. Hun ønsker å bruke både tid og penger på å ta vare på huset og restaurere det i årene som kommer. 

– Jeg ønsker å bevare huset på best mulig måte, og vil bruke håndverkere som har erfaring med bevaring av gamle hus, som bruker materialer og teknikker i tråd med tradisjon, skriver Anne-Cath videre i søknaden.Kulturminnefondet finner det positivt at bygningen ønskes bevart, sier Hanne Jakhelln, styreleder i Kulturminnefondet 

Dette skal 345 000 kroner fra Kulturminnefondet gå til: 

Tilskudd gis til legging av nytt undertak med nye sløyfer og lekter, ny takstein, nye takrenner og nedløp, nytt pipebeslag samt reparasjon av murpuss oppunder taket.