Ukategorisert

Murbygården på Grünerløkka får 650 000 kroner i statlig støtte

Murbygården i Maridalsveien har høy historisk verdi og representerer typisk Oslos murgårdsbebyggelse fra tiden rundt 1900. Tidens tann har satt preg på fasaden og vinduene, men nå skal det gjøres noe med. 

Styret i Kulturminnefondet finner det positivt at eier ønsker å ivareta kulturminnet og støtter prosjektet med 650 000 kroner. 

Leiligheter og butikker

Bygningen ble bygget med tre leiligheter i hver etasje, samt to butikklokaler i første. 

Her var det i mange år melkebutikk og blant annet avholdskafé, trykkeri og sigarforretning. I dag huser første etasje frisørsalong og et tatoveringsstudio. 

Vil ivareta for fremtiden

Bygården har vært i eierens familie i omtrent 70 år. 

– Det er et ønske å ivareta bygningen og sette i stand det utvendige, slik at den kan stå godt i mange år fremover, skriver eier til Kulturminnefondet. 

Styreleiar i Kulturminnefondet, Hanne Kristin Jakhelln

En rehabilitering av bygningen vil bidra til at den positive bruken kan fortsette og de historiske verdiene bevares, mener styreleder i Kulturminnefondet, Hanne Kristin Jakhelln.  

Dette skal 650 000 fra Kulturminnefondet gå til: 

Tilskuddet gis til utbedring av fasaden med hugging av løs puss, påføring av ny puss, overflatebehandling, utskifting av skadet teglstein, utskifting av vindu og rehabilitering av inngangsparti.