Ukategorisert

Kulturminnefondet lanserer podcast

Kulturminnefondets nyeste tilskudd på kommunikasjonsfronten er podcasten «Oppussingsprosjektet – om husdrømmer og kulturminner» som lanseres tirsdag 1. juni. Her vil kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakken dykke ned i prosjekter som Kulturminnefondet har gitt tilskudd til, for å hjelpe andre som sitter med et kulturminne de ikke vet hvordan de skal behandle. Spørsmål som: Hva skal du gjøre? Hvem skal du kontakte? Hvordan skal du forholde deg til en bolig som er viktig for lokalsamfunnets historie og som i fremtiden forteller oss om hvordan det var å leve i dag?

podcast radio mixer microphone headset on-air

Kulturminnefondets moderne opptaksutstyr plassert på vårt historiske spisebord.

— Med podcast går vi inn i et marked hvor stadig flere lytter til alt fra tøys og fjas til tung politisk analyse, og inni der er det god plass for en faglig podcast fra Kulturminnefondet, om alle de utfordringene du møter på når du skal rehabilitere bolig, båter og biler som har en lokalhistorisk tilknytning, sier direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen.

Menneskers liv og jobb

Jørgen Bakken er produsent og programleder for podcastserien, og han ser frem til å snakke med kulturminneeiere og håndverkere landet over for å høre deres erfaringer med restaurering og byråkrati.

— Det høres ut som tung materie, men dette handler om mennesker i deres liv og jobb og det er utgangspunktet for serien, sier Jørgen Bakken som med sin erfaring fra Radio Norge, Radio Rock, Radio Metro og Nettavisen Lyd har vært med på alle sider av en lydproduksjon.

Jørgen Bakken podcast Kulturminnefondet

Jørgen Bakken i studio klar for nye innspillinger.

— Det beste med å lage en podcast er å møte mennesker og å lære noe nytt. Akkurat nå rådes vi til å holde oss på Røros, men jeg ser frem til å kunne ta med opptaker rundt om i landet og snakke med kulturminneeiere der de er. Enn så lenge får jeg holde ut i vakre og historiske omgivelser så godt jeg kan, med dyktige kolleger som brenner for prosjektene og stadig kommer med gode innspill til nye tema, sier Bakken.

Oppussingsprosjektet slippes ukentlig fra Kulturminnefondet, hør den der du vanligvis lytter til podcast.