Ukategorisert

Kulturminnefondet gir 445 000 kroner til restaurering av Klostergården i Rjukan

Klostergården i verdensarvbyen er en historisk leilighetsbygning fra 1920 som har spilt en viktig rolle i byens utvikling. Nå skal det restaureres, og til dette har Kulturminnefondet gleden av å bidra med kr 445 000 i prosjektet.

Klostergården ble oppført av Tinn kommune som et boligtilbud til rektor og lektorer ved Rjukan gymnas. Bygningen består av en L-formet blokk i mur med tre innganger og ni leiligheter med romslige takhøyder. Klostergården brukes i dag til bolig for fastboende og fritidsleiligheter, samt et kunstatelier.

En viktig bygning for Rjukans historie

Bygningen er en viktig representant i fortellingen om Rjukan bys utvikling og er derfor en viktig bygning for verdensarvbyen Rjukan, mener styreleder i Kulturminnefondet Tine Sundtoft

Prosjektet vil omfatte restaurering av 70 vinduer, utskifting av pipetopper, reparasjon av taklekkasjer og legging av ny skiferstein der det er nødvendig, samt rehabilitering av snøfangere.

Prosjektet vil bidra til å bevare og fornye denne historiske bygningen og sikre dens fortsatte eksistens for kommende generasjoner. Kulturminnefondet går inn for å støtte dette prosjektet med 445 000 kulturminnekroner.

Dette skal tilskuddet gå til

Tilskuddet på 445 000 kroner fra Kulturminnefondet gis til restaurering av 70 stk. vinduer, utskifting av pipetopper, tette lekkasjer i taket og anlegge ny skiferstein ved behov samt rehabilitering av snøfangere