Ukategorisert

Espen Barth Eide besøkte Kulturminnefondet

En engasjert statsråd var i dag på besøk hos Kulturminnefondet. Her avbildet med utredningsleder Ronny Henriksen.
En engasjert statsråd var i dag på besøk hos Kulturminnefondet. Her avbildet med utredningsleder Ronny Henriksen.

Det er tydelig et sterkt engasjert og stolt lag som gjør en god jobb for staten her

Statsråd Espen Barth Eide besøkte i dag Kulturminnefondet og bergstaden Røros. Besøket var en del av en omfattende rundtur i Trøndelag hvor han besøker ulike organisasjoner og bedrifter for å lære mer om regionens kultur og næringsliv. 

Kulturminnefondet, som har sitt hovedkontor på Røros, har som formål å bevare kulturminner og kulturmiljø for aktiv bruk over hele landet. Kulturminnefondet gir økonomisk støtte til private eiere av verneverdige bygninger og kulturmiljøer, slik at disse kan tas i bruk og bevares for ettertiden. 

 -Det er tydelig et sterkt engasjert og stolt lag som gjør en god jobb for staten her, sa Espen Barth Eide under besøket.  

Styreleder for Kulturminnefondet, Tine Sundtoft meddelte at hun er strålende fornøyd med Kulturminnefondet sin tilstedeværelse og innsatsen tilskuddene fører til. 

Rent retorisk kan man jo også spørre hvor mange nye bygg det vil bli bygget om 50 år.  

Barth Eide fikk en omvisning på Kulturminnefondets kontor og ble orientert ytterligere om virksomheten. Han fikk innblikk i flere prosjekter støttet av Kulturminnefondet og hvilken innsats arbeidet med kulturminner utløser og hvordan bruken av kulturminner og kulturmiljø også i etterkant av restaureringene fortsetter å skape positive ringvirkninger i samfunnet gjennom blant annet kulturminnet Anna Rogde, hvor assisterende direktør for Kulturminnefondet belyste både viktigheten av å bevare det sjeldne kulturminnet, samtidig som den aktive bruken av kulturminnet og involveringen av ungdom gir prosjektet en større merverdi.  

Assisterende direktør Pia Wigtil forteller om kulturminnet Anna Rogde.

 

Vi er svært takknemlige for at statsråden kommer til Røros og til oss på Kulturminnefondet, sier Simen Bjørgen, direktør for Kulturminnefondet. Det er flott å kunne vise frem hva pengene vi fordeler i tilskudd til private eiere og foreninger betyr både for bevaringen av kulturminner og kulturmiljø, men også for menneskene som eier de og samfunnet i rundt.

Statsråd Espen Barth Eide og direktør for Kulturminnefondet Simen Bjørgen.

Statsråd Espen Barth Eide og direktør for Kulturminnefondet Simen Bjørgen.