Ukategorisert

Drøbak mekaniske verksted får en halv million av Kulturminnefondet

Kulturminnet ble oppført i 1876 og skal igjen tas i bruk. Slik bygningen er nå, er det ikke mulig å bruke den til bo- industriformål, opplyser eier OG Eiendom AS i søknaden. Eieren ønsker derfor å sette i stand kulturminnet, slik at det igjen kan brukes og bli bevart. Til dette har styret i Kulturminnefondet gitt tilsagn om tilskudd på inntil kroner 500 000. 

Vil skape flere verdier

Styremedlem Atle Hamar og assisterende direktør for Kulturminnefondet, Pia Wigtil var i Drøbak med nyheten om tilskuddet.  

Verkstedet ligger et steinkast fra Drøbak torg, i retning Osloveien, midt i Drøbak sentrum. Her er bygningen en av få som fortsatt fremstår som da det ble oppført. 

Det er positivt av eier ønsker å bevare kulturminnet og samtidig legge til rette for næring som vil skape flere verdier, sa Atle Hamar under tildelingen.  

Skal tas i bruk igjen
Drøbak mekaniske verksted ble oppført i 1876 og fungerte som verksted fram til 2022. I 1900 fikk bygningen et tilbygg i sveitserstil som ble brukt til sosiale tilsetninger og bolig.  

 

Etter å ha blitt satt i stand skal bygningen igjen tas i bruk med næring i sokkeletasjen og leiligheter i 1. og 2. etasje.  

Det er to lokale helter her som går foran og viser at dette er mulig, sa ordfører Hans Christian Raanas om jobben som skal gjøres for å bevare og bruke kulturminnet.