Ukategorisert

Direktesending fra dampskipsbrygga i Lødingen

Bli med på besøk til Lisbet Kristine Hansen, som har satt i stand en brygge i Lødingen sentrum fra midten av 1800-tallet. 

I en direktesendt kulturmiljøprat med Simen Bjørgen i Kulturminnefondet får vi høre mer om arbeidet og engasjementet bak istandsettingen. Sendingen går live onsdag 22. desember klokken 9. Følg arrangementet på Facebook.

Dampskipsbrygga er et helt spesielt og godt gjennomført prosjekt, og vi gleder oss til å høre mer om prosjektet.

Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet

Dampskipskaia i Lødingen havn i Nordland har hatt en sentral betydning for skipsfart og handel, og det er få slike brygger igjen i landet. Brygga har høy kulturminneverdi både lokalt og regionalt. Kulturminnefondet har støttet arbeidet med istandsetting av dampskipsbrygga i flere omganger, og i denne kulturmiljøpraten blir vi bedre kjent med Lisbet Kristine Hansens restaurering og framtidstanker for Dampskipsbrygga. Du kan også få noen tips til å skrive en søknad til Kulturminnefondet.

Følg arrangementet på Facebook 

Lisbet Kristine Hansen, dampskipsbrygga i Lødingen. Foto: Per Hilleren/Kulturminnefondet

Kulturminnefondet tilbyr digitale befaringer for eiere som ønsker å søke om støtte til sine prosjekter eller oppfølging av prosjekter som har fått støtte tidligere. Ordningen ble utviklet under koronapandemien og erfaringene er så gode at tilbudet videreføres.

Flotte prosjekter som har fått støtte fra Kulturminnefondet kan du lese om på våre inspirasjonssider.