Ukategorisert

Byggeskikkpris til Apothekgården i Askim

Vi gratulerer Apothekgården i Askim med byggeskikkpris!  

Apothekgården fikk tildelt Indre Østfold kommunes arkitektur- og byggeskikkpris for 2023. Bygget ble reist i 1923 og har stått mer eller mindre helt likt siden den gang. 

De senere årene har bygget vært i påvente av restaurering, og i 2022 fikk Apothekgården 900.000 med Kulturminnefondet til å tilbakeføre fasadene.  

– Vi kunne ikke vært stoltere over anerkjennelsen av arbeidene som nå har pågått i drøyt to år. Prosessen har vært lang, men vi er sååå fornøyde med resultatet. Hjertelig takk til Kulturminnefondet for økonomisk støtte og tro på prosjektet!, sier eierne. 

Fikk pris: Apothekgården fikk tildelt Indre Østfold kommunes arkitektur- og byggeskikkpris for 2023

To år med arbeid

Det er også foregått innvendige arbeider i drøyt to år, slik at bygget fortsatt kan være i bruk.  Sidebygget er utleid til frisørvirksomhet. De nyoppussede hjørnelokalene i første etasje er leid ut et eiendomsmeglingsselskap. I andre etasje er det fortsatt kontorvirksomhet og tredje etasje er i bruk som leilighet. 

Det var apoteker Sørensen som fikk satt i gang bygget, som ble tegnet av arkitekt Otto Hansen med Karl Hoff som byggmester. I hjørnelokalene var i mange år Askim Apotek og senere har vært klesforretning, eiendomsformidling, gullsmed, regnskap og arkitektkontorer, samt en frisørsalong i andreetasje. For ikke å glemme glassmesterverkstedet til Thorsen i kjelleren. 

Fikk pris: Ordfører Saxe Frøshaug overrakk prisen til fornøyde eiere.

– Kulturminnefondet er glade for å bidra til at bygningen får en videreført aktiv bruk med næring, mener Hanne Kristin Jakhelln, styreleder i Kulturminnefondet.