Ukategorisert

340 000 kulturminnekroner til litteraturbåten M/S Epos

Litteraturbåten skaper arrangement i samarbeid med lokale aktører på stedene de turnerer til, som folkebibliotek, kulturfestivaler, lokale kulturinstitusjoner samtidig som de også holder egne arrangement i hele Vestlandet. Nå trenger motorene som står i båten reparasjon, og styret i Kulturminnefondet har vedtatt å støtte arbeidet med 340 000 kroner.  

 

“Tiltakene er viktige for at kulturminnet skal være i bruk som bokbåt– en bruk som gleder mange og gir allmennheten tilgang til å ta del i kulturarven.”, sier Hanne Jakhelln, styreleder for Kulturminnefondet.  

60 år som bokbåt

Epos har i 60 år gått som bokbåt på hele Vestlandet i vinterhalvåret, som flytende bibliotek med arrangement for barn og voksne på små og mindre steder langs kysten. 

Bokbåten var et fylkeskommunalt tiltak som blei lagt ned i 2020, og stiftinga Litteraturbåten Epos sitt formål er å drive Epos som et flytende litteraturhus med kulturarrangement og turnévirksomhet. Våren 2023 var båten på turné i to og en halv måned, og besøkte 32 steder med arrangement for voksne og barn.