Ukategorisert

400 000 kroner til Rimstad Kraftstasjon i Tingvoll

Det er stor lokal engasjement for å bevare Rimstad Kraftstasjon og gi det nytt liv. Nå får vennelaget støtte fra Kulturminnefondet.  

Kraftstasjonen har et godt bevart eksteriør som er tidstypisk for industriarkitekturen på tidlig 1900-tall. Den er del av et teknisk industrielt kulturmiljø langs Rimstadelva og et viktig eksempel på vannkraft- og tekstilindustrien i Møre og Romsdal fylke. 

Kraftstasjonen har et godt bevart eksteriør som er tidstypisk for industriarkitekturen på tidlig 1900-tall. Foto: Privat fra søknaden til Kulturminnefondet

Reddet fra riving

Mange av de andre bygningene som var tilknyttet Tingvoll Ullvarefabrikk er i dag revet, og riving av kraftstasjonen sto også for tur.  

Et folkelig engasjement stoppet rivingen og Rimstad kraftstasjon vennelag ble stiftet. 

Vennelaget har overtatt bygningen og har også fått støtte fra Sparebankstiftelsen Tingvoll og Møre og Romsdal fylkeskommune til istandsetting av bygget.  

Det er stort potensiale for både økonomisk og kulturell verdiskaping i dette prosjektet, mener Kulturminnefondet. Foto: Privat, fra søknaden til Kulturminnefondet

Vennelaget ønsker på sikt å få tatt i bruk bygningen som lokale for kultur og arrangement og et sted å arbeide for folk i kreative og kunstneriske næringer. Foto: Privat, fra søknaden til Kulturminnefondet

Et verdiskapingsprosjekt

Det er stort potensiale for både økonomisk og kulturell verdiskaping i dette prosjektet, mener Kulturminnefondet.  

Direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet

– Prosjektet med bevaring av eksteriøret gir også miljømessig verdiskaping. Å ta i bruk eksisterende bygningsmasse er bra for klima og miljø, mener Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.  

Dette skal 400 000 kroner gå til: 

Tilskudd gis til å tette taket, føre vann bort fra bygningen, skifte råteskadd treverk i takkonstruksjonen, legge ny papp og remontere takskifer, nye takrenner og beslag og reparere vinduer.