Ukategorisert

Får 300 000 kroner i støtte: – Vi ønsker at Ferdavegen skal være trygg og tilgjengelig for alle

 – Vi ønsker at Ferdavegen skal være trygg å ferdes på og at dette unike kulturminnet blir tatt vare på for fremtiden, skriver Uttakleiv Grendelag til Kulturminnefondet.  

Den gamle ferdselsvegen som forbinder Uttakleiv med Haukland utgjør et helhetlig kulturmiljø, og er allment tilgjengelig. Uttakleiv Grendelag jobber med å sikre og bevare den for fremtiden. Kulturminnefondet ønsker å bidra, og støtter for andre gang med 300 000 kroner. 

Sauer på beite i Uttakleiv. Foto: Simen Bjørgen

Midnattsol og unikt landskap

Ferdavegen har en høy historisk kulturminneverdi, og er godt besøkt. Hit kommer en mengde turister hvert år for å vandre i midnattsola og for å oppleve det unike landskapet i Lofoten.  

– Vi ønsker at alle skal kunne oppleve denne unike turen med fantastisk utsikt der midnatt-solen lyser opp sommernatten, skriver Uttakleiv Grendelag til Kulturminnefondet. 

Allment tilgjengelig: Uttakleiv Grendelag ønsker at alle skal kunne oppleve denne unike turen med fantastisk utsikt der midnatt-solen lyser opp sommernatten.

–Positivt at flere får oppleve kulturminnet 

Støtten på 300 000 kroner fra Kulturminnefondet går til å sette i stand murer, og å etablere vannrenner og stikkrenner. I fjor fikk de 300 000 kroner som gikk til å reparere og sikre veien.  

Det etableres stikkrenne. Foto: Privat, fra søknaden til Kulturminnefondet

Jobben utføres av sherpaer. Foto, privat fra søknaden til Kulturminnefondet

Direktør Simen Bjørgen_foto Hanna Thevik

Det er positivt at flere får ta del i opplevelsen av den gamle ferdavegen som et viktig kulturminne. Det er også tilrettelagt for kulturopplevelser for publikum med etablering av formidling i form av QR-teknologi, forteller Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.  

Fikk pris

Vegfaret representerer et viktig ledd i å synliggjøre sammenhenger mellom mennesker og kulturmiljøer. 

I 2019 tildelte Norsk Kulturarv «Den nasjonale kulturlandskapsprisen» til Uttakleiv Grendelag for å ha lagt alt til rette for bærekraftig turisme. Vegen inngår også som en del av Statens vegvesens nasjonale verneplan. 

Formidling: I form av QR-teknologi formidles historien til Ferdavegen. Foto: Simen Bjørgen

Midnattsol: – Vi ønsker at alle skal kunne oppleve denne unike turen med fantastisk utsikt der midnatt-solen lyser opp sommernatten, skriver Uttakleiv Grendelag til Kulturminnefondet. Foto: Simen Bjørgen