Google

Rosendal Turisthotell

Rosendal Turisthotell har blitt støttet av Kulturminnefondet med kroner 300.000,- til arbeid med skifertaket.

Hotellet ligger i Rosendal, Kvinnherad kommune.

Sted

Web

Verdiskapning

Verdiskaping

Rosendals hvite svane

Har du tatt sjøveien til Rosendal har du nok sett det. Det praktfulle hotellet i sveitserstil som ligger på kaien. Rosendal turisthotell, på folkemunne kalt «den hvite svane».

Fra hotellet bygget i år 1887 har du en fabelaktig skue til Hardangerfjorden og de karakteristiske fjellene som omkranser kulturbygden Rosendal.

«Vurderes solgt»

En tilfeldig forbipassering og en lapp var det som skulle til før Ove og Turid Hellestad ble hotelleiere i Rosendal. Helt tilfeldig, på hyttejakt gikk de forbi bygningen som hadde en lapp med skriften «vurderes solgt» på seg. Ganske spontant slo de til og kunne kalle seg hotelleiere. Bygget krevde mye arbeid før det kunne gjeste tilreisende og kulturelle arrangement. Ove og Turid har nå drevet hotellet siden 2007.

Paret fikk i 2008 tilskudd av Kulturminnefondet til arbeid med skifertaket på Rosendal Turisthotell  lydende kroner 300 000,-. I Kulturminnefondets vurdering ble sentraliteten og tilgangen til hotellet vektlagt, av historieformidlende hensyn.

Rosendal turisthotell tilbyr overnatting i en av sine 21 unike gjesteværelser, lokale råvarer i sin restaurant og er stadig gjenstand for kulturelle begivenheter som blant annet foredrag og konserter.